Οδήγηση στο εξωτερικό

Επιτρέπεται να οδηγεί κάποιος στο εξωτερικό;

Ναι, επιτρέπεται να οδηγείτε στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σας από την :Dribe. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες χώρες όπου δεν επιτρέπεται να οδηγείτε, καθώς η ασφάλεια δεν καλύπτει αυτές τις περιοχές. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα παρακάτω:

Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία (Λευκορωσία), Βοσνία, Βουλγαρία, Κύπρος, Εσθονία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν, Ισραήλ, Καζακστάν, Κόσοβο, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Βόρεια Μακεδονία, Μαρόκο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία ή Ουγγαρία.

Τι πρέπει να θυμάται κάποιος όταν οδηγεί στο εξωτερικό;

Προετοιμαστείτε σχολαστικά για οδήγηση στο εξωτερικό με το Όχημά σας. Έχουμε συντάξει μια λίστα ελέγχου για το ταξίδι σας:

  • Αυτοκόλλητα με διόδια αυτοκινητοδρόμων. Αυτά μπορούν να αγοραστούν από την FDM.

  • Το συμφωνητικό ενοικίασής σας. Μπορείτε πάντα να βρείτε το συμφωνητικό ενοικίασης στην εφαρμογή, αλλά καλό είναι να το κατεβάσετε σε περίπτωση κακού σήματος.

  • Αποθηκεύστε τον αριθμό τηλεφώνου της εγγύησης κινητικότητας της μάρκας του αυτοκινήτου σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος στο εξωτερικό. Βρείτε τους αριθμούς στη σελίδα επικοινωνίας μας, εδώ.

  • Εάν η εγγύηση κινητικότητας δεν καλύπτει το εξωτερικό. Επικοινωνήστε με την SOS σε περίπτωση ατυχήματος, ασθένειας ή προβλήματος αυτοκινήτου στο εξωτερικό. Αποθηκεύστε τον αριθμό τηλεφώνου SOS (70 10 50 52) στο κινητό σας και κατεβάστε την εφαρμογή SOS για να σας εντοπίσουν. Κατεβάστε το στο App Store εδώ ή στο Google Play, εδώ.

  • Προειδοποιητικό τρίγωνο. Είναι υποχρεωτικό σε πολλές χώρες. Θα πρέπει να υπάρχει ήδη ένα στο αυτοκίνητό σας. Εάν όχι, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών.

  • Κουτί πρώτων βοηθειών. Είναι υποχρεωτικό σε πολλές χώρες.

  • Γιλέκα ασφαλείας για όλους τους επιβάτες. Υποχρεωτικό σε πολλές χώρες. Μπορείτε να αγοράσετε γιλέκα ασφαλείας σε ειδικά καταστήματα και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

  • Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας (EHIC). Η κίτρινη κάρτα ασφάλισης υγείας δεν ισχύει πλέον στο εξωτερικό. Επομένως, φέρτε την μπλε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας, η οποία καλύπτει την ΕΕ, τον ΕΟΧ και την Ελβετία.

  • Ρυθμίστε την πίεση των ελαστικών. Όσο περισσότερες αποσκευές έχετε τόσο περισσότερο αέρα χρειάζονται τα ελαστικά σας. Προσέχετε πάντα την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας και προσαρμόστε ανάλογα με τις αποσκευές σας.

  • Για ταξίδια τον χειμώνα, σκεφτείτε να προσθέσετε Φτυάρι χιονιού, σχοινί ρυμούλκησης, υγρό πλυσίματος παρμπρίζ κατάλληλο για χειμερινές συνθήκες, και αλυσίδες χιονιού που μπορεί να είναι χρήσιμες σε ορισμένες χώρες. Διαβάστε τους συγκεκριμένους κανόνες για διαφορετικές χώρες. Οι αλυσίδες χιονιού μπορούν να αγοραστούν από διάφορους λιανοπωλητές ή από την FDM.